Damask dug - elegante duge

En damask dug passer ind i alle hjem, institutioner og restauranter. De elegante duge i denne kategori er damask duge - stofduge med damaskvævning (også kaldet Jacquard-vævning). Mønstret i damask er vævet direkte ind i selve stoffet. Det er en særlig (og ret kompliceret) teknik, der giver mulighed for bløde, runde former i dessinet.

Mønstret fremkommer smukt og diskret af kontrasten mellem mat og blankt. Dette er unikt for damaskduge. Dog betyder garntype og bomuldskvalitet meget for vævningens kvalitet. Vi leverer damaskduge af højeste kvalitet. Det er den klassiske dug skabt gennem en traditionsrig teknik - kombineret med nyt og moderne design.

Elegante damaskduge til enhver anledning

Har du inviteret dine venner eller din familie over til en lækker middag, eller står du og skal fejre en stor fest? Så er du muligvis begyndt med at planlægge det perfekte bord til arrangementet. Hos designerdug.dk elsker vi også et sofistikeret designet bord, hvor der virkelig er kælet for detaljerne. Derfor leverer vi det vigtigste element til et helt perfekt bord, der tilbyder eksklusivitet, fest og komfort. Nemlig dugen. Dugen er en smuk base for servicen og samtidig essentiel til at fremhæve dit tema. Nogle arrangementer kræver endda en helt speciel dug til formålet. For nogle familier er det ikke rigtig jul, før en rød juledug lægges på bordet. I andre familier er en fødselsdagsdug altid essentiel når et familiemedlem fejres.


På denne side finder du bl.a. elegante Juna, Engholm og Compliments damaskduge. Find den perfekte damaskdug til enhver anledning.

Vælg den rigtige farve

Dugen er som nævnt grundlaget for enhver smuk opdækning af bordet. Derfor er det oplagt at bruge en flot, farvet dug, hvis du vil have et farvetema i på bord. Du kan med fordel kombinere farven på dugen med servietter og blomster. På denne måde vil dit bord se meget elegant ud – og vil helt sikkert imponere enhver gæst. Modsat kan du også vælge at dække bordet med en mere neutral damaskdug. Derved vil du skabe fuld opmærksomhed på bordpynten. Med en hvid damaskdug er der ingen begrænsninger i dit valg af servietter, blomster og stearinlys. En hvid dug er en essentiel ting at eje, da den kan benyttes adskillige gange til enhver anledning.


Fordele

Dugene produceres på udvalgte fabrikker i Europa, som lever op til de europæiske standarder - fx når det gælder indhold af kemiske stoffer. Vores damaskduge er overfladebehandlet. Den har fået en lettere og usynlig coatning, der betyder at du fx kan duppe rødvin af dugen - uden at det efterlader pletter.


Brug og pleje

Mørke farver vaskes separat. Kulørte tekstiler vaskes uden optisk hvidt og blegemiddel. Dugene er smudsafvisende. Se flere detaljer under de enkelte duge.