Damaskduge og stofduge

De fleste af vores duge i denne kategori er damask duge - stofduge med damaskvævning (også kaldet Jacquard-vævning). Mønstret i damask er vævet direkte ind i selve stoffet. Det er en særlig (og ret kompliceret) teknik, der giver mulighed for bløde, runde former i dessinet.

Mønstret fremkommer smukt og diskret af kontrasten mellem mat og blankt. Dette er unikt for damaskduge. Dog betyder garntype og bomuldskvalitet meget for vævningens kvalitet. Vi leverer damaskduge af højeste kvalitet. Det er den klassiske dug skabt gennem en traditionsrig teknik - kombineret med nyt og moderne design.

Fordele

Dugene produceres på udvalgte fabrikker i Europa, som lever op til de europæiske standarder - fx når det gælder indhold af kemiske stoffer. Vores damaskduge er overfladebehandlet. Den har fået en lettere og usynlig coatning, der betyder at du fx kan duppe rødvin af dugen - uden at det efterlader pletter.


Brug og pleje

Mørke farver vaskes separat. Kulørte tekstiler vaskes uden optisk hvidt og blegemiddel. Dugene er smudsafvisende. Se flere detaljer under de enkelte duge.