Damaskdug

Damaskduge er stofduge med damaskvævning - også kaldet Jacquard-vævning. Mønstret i damask er vævet direkte ind i selve stoffet. Det er en særlig (og ret kompliceret) teknik, der giver mulighed for bløde, runde former i dessinet. Mønstret fremkommer smukt og diskret af kontrasten mellem mat og blankt. Dette er unikt for damaskduge. Dog betyder garntype og bomuldskvalitet meget for vævningens kvalitet. Vi leverer damaskduge af højeste kvalitet. Det er den klassiske dug skabt gennem en traditionsrig teknik - kombineret med nyt og moderne design.

Flotte damask duge i høj kvalitet - til dig, der sætter en ære i at dække et flot bord 

Vi tilbyder et bredt udvalg af damask dugeDu finder her både moderne og klassiske dessiner af damaskduge - til nogle meget attraktive priser. 

En damask dug på bordet - til dig, der elsker synet af et veldækket bord. 

Se vores udvalg af damask duge her

Generelle oplysninger 

Dugene produceres på udvalgte fabrikker i Europa, som lever op til de europæiske standarder - fx når det gælder indhold af kemiske stoffer 

Mørke farver vaskes separat. Kulørte tekstiler vaskes uden optisk hvidt og blegemiddel. Dugen er smudsafvisende. Se flere detaljer under de enkelte duge.

Damask stammer fra byen Damaskus. Det var de første korsriddere, der bragte de smukke stoffer med til Europa. Betegnelsen damask er en bestemt måde at væve på, således mønstret fremstår med skiftevis matte og blanke flader.