Voksdug

Voksdug er en plastikdug (PVC) med en ikke vævet fleece-agtig bagside. PVC er ikke giftig i sig selv, men man skal være opmærksom på blødgøringsmidler som ftalater. Alle vores voksduge er godkendt i henhold til ØkoTex-Standard 100, og langt de fleste af vores voksduge er helt fri for ftalater.

En voksdug kan også bestå af et stykke vævet stof pålagt en plastikoverflade (PVC) - man kalder det også en tekstil-voksdug. Den er normalt kraftigere og stærkere (og dyrere) - nærmer sig prisen på en akryldug.

140 – 160 – 180 cm bred og i runde og Voksdug X-tra kraftig

Fordele 

Voksdug er prisbillig, nem at tørre af og udvalget er stort, fås i utal af farver, motiver og designs.

Overfladen på en voksdug er robust og nem at vedligeholde.


Brug og pleje

  • En voksdug holder dog ikke til hvad som helst. Fødevarer og drikkevarer kan nemt tørres af. Men kuglepen, læbestift, neglelak, skocreme og lignende er så godt som umuligt at vaske af. Nogle slags tomat og karry saucer mv. kan også efterlade pletter. Tør derfor straks med en fugtig klud.

  • Overfladen tåler ikke varm madolie, og tallerkner og fade direkte fra ovnen må ikke stilles direkte på den.

  • En voksdug kan ikke vaskes i en vaskemaskine, men rengøres med fugtig klud og varmt vand med lidt vaskemiddel. Når du ikke bruger din dug, anbefaler vi, at du ruller den op på et rør eller kosteskaft. Du undgår folder, og det får din dug til at holde længere.